O nama

Javno komunalno preduzeće “SAVA” Pećinci je osnovano Odlukom Skupštine Opštine Pećinci 1991 godine, a radi obezbeđenja trajnog obavljanja delatnosti od opšteg interesa i urednog zadovoljavanja potreba korisnika proizvoda i usluga, razvoja i unapređivanja obavljanja delatnosti od opšeg interesa.

Novi kamion za bolju i bržu uslugu

Kamion za odnošenje smeća

Jedno od merila dobro organizovane lokalne zajednice jeste i neometano funkcionisanje komunalnih usluga, gde svakako spada i odnošenje smeća iz domaćinstava i naselja. Time se rukovode i u pećinačkom Javno komunalnom preduzeću „Sava“, u čijoj nadležnosti je i odnošenje smeća na teritoriji opštine Pećinci, te je ovo preduzeće pored postojećeg kamiona za odnošenje smeća i starog rezervnog, nabavilo još jedan. Novi kamion stigao je danas, a ključeve su preuzeli direktor JKP „Sava“ Željko Milićević, zamenik predsednice Opštine Zoran Vojkić i načelnik Opštinske uprave opštine Pećinci Željko Trbović.

JKPSava_novi_kamion

Kako nam je tom prilikom rekao direktor Milićević, novi kamion smećar je kapaciteta 19 metara kubnih, što je više u odnosu na stari, a sa novim kamionom u opticaju, zastoji u prosecu sakupljanja i odnošenja smeća po naseljima pećinačke opštine biće svedeni na minimum.

„Kamion je savremeniji, automatizovan i lakši za rukovanje – od samog dizanja kanti do istovara, urađen po svim neophodnim standardima. Takođe, kamion je pod garancijom, te su samim timsmanjeni troškovi održavanja i servisiranja, što je velika stavka za naše predzeće. Trudimo se iz godine u godinu da podižemo kvalitet usluge odnošenja smeća, kako bi smo na taj način doprineli podizanju kvaliteta života i očuvanju životne sredine u lokalnoj zajednici“ – istakao je Milićević.

Nakon što se odrade neophodne probe, registracija i obuka radnika, novi kamion će od sledeće nedelje biti pušten u rad.