O nama

Javno komunalno preduzeće “SAVA” Pećinci je osnovano Odlukom Skupštine Opštine Pećinci 1991 godine, a radi obezbeđenja trajnog obavljanja delatnosti od opšteg interesa i urednog zadovoljavanja potreba korisnika proizvoda i usluga, razvoja i unapređivanja obavljanja delatnosti od opšeg interesa.

Divlje deponije: još jedna uspešno očišćena u Popincima

Popinici

PopiniciPOPINCI – Početkom 2022. završena je sanacija divlje deponije u Popincima. Na polovini Lenjinove ulice u ovom naselju, nedogovorni pojedinci bacali su smeće u kanal i time su, ne samo napravili divlju deponiju, što je po zakonu kažnjivo, nego su i tim istim bačenim i nagomilanim otpadom začepili kanal.

Javno komunalno preduzeće „Sava“ saniralo je ovu divlju deponiju, a kanal je pročišćen, čime je po rečima Dejana Banovačkog predsednika Saveta mesne zajednice Popinci rešen jedan od većih problema u naselju.

Radnici JKP „Sava“ jesenas su sanirali i veliku deponiju koja se nalazi van naselja. Nema opravdanja za bacanje smeća bilo gde, a pogotovo ne u samom naselju kao što je to sada slučaj. Nedopustivo je da neodgovorni pojedinci bacaju smeće u kanale, jer time ne samo da zagađuju okolinu nego i začepljuju kanalsku mrežu, što dovodi do novih problema i stvaranja vodoležina u ulici u periodu padavina. Ukoliko želimo da živimo u ekološki čistom naselju, svi zajedno moramo da vodimo računa o svom okruženju. Svaka kuća u Popincima dobila je pre neku godinu od Opštine kante za smeće, koje radnici JKP „Sava“ redovno odnose jednom nedeljno, ponekad čak i praznicima, a ovo preduzeće odnosi i kabasti otpad, koji bi u protivnom isto završio na divljim deponijama – rekao nam je Banovački, i još jednom uputio apel sugrađanima da misle o svom okruženju i o svojoj porodici, i da otpad odlažu u kante, jer će samo na taj način, kako je naglasio, doprineti stvaranju zdravijeg i lepšeg okruženja za sve stanovnike Popinaca, a posebno za one najmlađe.

 

Sanacija divlje deponije u naselju Popinci